Pengumuman!
Blog ini dicipta hanya kerana ingin mengisi masa lapang dan menepati kehendak jari-jemari yang menggedik nak menaip dan fikiran yang suka berkhayal. Terima kasih kerana meninggalkan komen :)
-shafi-

Saturday, January 16, 2010

Terima Kasih Maya! 9

'Eh, mana benda ni. Ish, mana aku letak nih. geram betol lah!' Idham mendengus keras kerana tidak dapat mencari barangnya yang hilang.

IMBAS KEMBALI.

Idham membelek-belek cincin yang dibelinya sejak tahun lepas. Idham berazam akan menyarungkan cincin itu di jari gadis pilihannya. Ukiran 'Khairil Idham' di cincin itu menandakan sang pemakai adalah miliknya. 'Siapa yang muat, dialah pemiliknya'. (demikian matlamat jangka suntuknya)

'Alamak! aku dah lambat da ni.' Idham terus berlari..
~~~~~~~~~~~~~~~

"hah! aku dah ingat dah!" jerit Idham tiba-tiba.
~~~~~~~~~~~~~~~
'Eh, muatlah!' Balqis menggayakan cincin di jari manisnya di hadapan cermin.

Nada dering phone Balqis berkumandang.
Tertera nama Ammar di skrin phone Balqis.

"hello syg. buat apa tu? hah! mesti rindu am kan? so, apa kata qis siap-siap then kyte keluar okay? Am ada dkt area kampus qis ni. 5 o'clock sharp am dtg ambil depan rumah qis. jangan lambat! ok, tata. lebiu honey".
Talian terputus selepas itu.

'Urgh! mamat ni apehal call tak bagi kesempatan langsung aku nak bercakap? dah berbulan menghilang tiba-tiba arah aku itu ini. banyak cekadak dia!' bentak hati Balqis.
Tapi dia hayunkan juga kaki menuju ke bilik air untuk bersiap. (bf tersayang punya pasal, apa pun sanggup)
~~~~~~~~~~~~~~~
Log In!
Memori Qis
Hey Mr. Rascal. mana kau menghilang? masa budak-tak-reti-letak-telepon-awal tu hilang, kau ada. sekarang budak-tak-reti-letak-telepon-awal tu datang balik, kau plak hilang. yup, dia datang balik. dia call tadi ajak keluar. aku dah mula blush blush ni. HEHE! kau doakan la relationship kitorang ni ok. please.. BTW, tadi aku jumpa something yang sut ngan aku. tapi benda tu milik orang lain. humm. lastly, I miss you Mr. Rascal :(
22 April 2006
16.56 p.m.

Balqis dikejutkan dengan bunyi hon kereta yang dipercayai milik Ammar. Balqis segera shut down laptopnya dan menanggalkan cincin milik Idham itu dan disimpannya di tempat selamat.

(agak-agak apa jadi ek lepas ni? aku dah kering idea nih! HUHU!)

No comments: